Van doğumludur. İlk, orta ve lise eğitimini Van’da tamamladı. Kariyer eğitimine Hayat Üniversitesi SGA Bölümü’nde devam etmektedir.

2005 yılında kurduğu bir blog sitesiyle bilişime yöneldi. Bir süre siber güvenlik konularıyla ilgilendi. Bu alanda bir kazanç elde edemeyince ve siber güvenliğe olan ön yargıdan dolayı bıraktı. Ardından asp dili ile 2011 yılına kadar web projeleri geliştirdi.

2011 yılında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bir süre okuma yazma kursu verdi. Akabinde bir yerel haber sitesinde köşe yazarlık yaptı.

2003 yılından beri aktif olarak satranç oynuyor. İlde hem lisanslı satranç antrenörü hem de lisanslı satranç hakemidir.

11.04.2017 tarihinde faaliyete başlayan Van Bilişimciler Derneği‘nin kurucu üyesi ve 16 Temmuz 2017 - 6 Ekim 2020 arasında yönetim kurulu başkanı olarak görev almıştır.

Kariyer hayatına 4B Yazılım Bilgi Teknolojileri'nde kartlı ödeme sistemleri, dijital pazarlama, siber güvenlik, adli bilişim, sosyal mühendislik ve internet programcılığı alanlarında devam etmektedir.

Kaynak: www.bilginberge.net/hakkimda

Dernek Faaliyetleri

Dernek başkanlık görevi boyunca 3 tane siber güvenlik kampı, 1 tane ticari program eğitimi, 10 tane seminere imza attı. Pandemi döneminde de online satranç turnuvası etkinliği yaptı.

Dernekle Alakalı Önemli Sözleri/Projeleri

"Yeni nesil yazılımcı programı" adı altında her kurumun ihtiyacı olan bireyler yetiştirebiliriz. Bölgemizde teknolojiyi bilinçli kullanacak bir toplum olabiliriz. İnternet kafelerinin ortamlarını iyileştirebiliriz. Bilgi teknolojileri alanında öğrenci kardeşlerimizin doğru yerlerde staj yapmalarına öncülük edebiliriz. Bölgedeki bilişim firmaları için ortak fiyat uygulaması ile haksız rekabeti ortadan kaldırabiliriz. Liselerde bilgi teknolojileri bölümlerini okuyan öğrenci kardeşlerimizin üniversite tercihi yaparken yanlarında olabiliriz. Bölgemizde bilgi teknolojileri bölümlerini okuyup da üniversitelerde alakasız bölümler tercih edip başarısız olan öğrenci kardeşlerimiz var. Memleketimizin tanıtılmasında yeni teknolojiler geliştirebiliriz. Üniversitelerin bilgi teknolojileri alanlarından mezun öğrenci kardeşlerimiz için AR-GE çalışmaları, bilişim vadileri, kamplar ile proje üretmelerini sağlayabiliriz. Van Gölü’nün kıyısında bilişim akademisinin kurulmasına öncülük edebiliriz. Dünya devi teknoloji firmalarını Van’a davet edip bölgede turizme katkıda bulunabiliriz. Bilgisayar okur-yazarlığını gelenek haline getirebiliriz. Bilişimcileri bir araya toplayıp mesleki gelişme ve dayanışmalarını sağlayabiliriz. Van’da ticari işletmelere ve kurumlara yapılan veya yapılacak siber saldırılar için önlemler geliştirebiliriz. Daha bunun gibi birçok şey yapabiliriz, ama başta halkımız olmak üzere çalışmalarımızı heyecanlanan kurumlarla beraber yapmak istiyoruz. Bu yüzden milli ve yerli teknolojileri geliştirmek ülkemiz için elzemdir. Bu konu ulusal güvenliğimizin belki de en önemli parçasıdır diyebilirim. 18.09.2017

Kaynaklar:
https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/van/van-bilisimciler-derneginden-abbye-ziyaret-12276108
https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/van/vanda-bilisim-donemi-12283409
https://www.milliyet.com.tr/yerel-haberler/van/vanda-siber-guvenlik-etik-hacker-egitimi-tamamlandi-13022031
https://www.ensonhaber.com/ic-haber/vanda-etik-hacker-egitimi

Menü